Fotogalerie

03.07.2012 18:52

 

Myslím, že převážná většina lidí, hlavně tedy ženy, řeší především tu estetickou stránku věci. Chceme se prostě líbit, a to nejen lidem okolo, ale převážně samy sobě. Co si ale budeme říkat... každý zásah do tváře je znát a kor, pokud se to týká očí. Není proto divu, že nás citelně zasáhne zpráva o tom, že přijdeme o své oko. Není moc rozdílů v tom, zda nás operace čeká a nebo máme už po ní. Všichni si klademe stejnou otázku... Jak potom budu vypadat???

Těžko říct, jaké jsou příčiny u ostatních lidí, ale doposud jsem se setkala spíše s lidmi, kteří řešili estetickou stránku tváře už před operací. Jejich očičko bylo nevzhledné, zdeformované nemocí, nevidoucí... Přesně tak, jako u mě. Přesto ale s operací otálíme, je to kus naší osobnosti, část našeho těla. A tak váháme. I když nám to možná občas vadí, jak naše současné očičko vypadá, přesto jsme na něj my i naše okolí už tak nějak zvyklí. A tak se ho nechceme vzdát. Většinou rozhodne až varování doktorů, že zdravé oko začne s nemocným sympatizovat. Přitom se ale člověk může podívat na současné oční protézy a musí chtě nechtě říct, že jsou to opravdu umělecká díla. Taková oční protézka je dnes už k nerozeznání od lidského oka. Výrobci jsou machři, dokáží napodobit dokonce i žilky, odstín vašeho oka také není problém. A tak naše tvář s oční protézou vypadá mnohdy daleko lépe, než s nemocným okem.

I proto vznikla složka Fotogalerie. Tam se člověk může podívat na fotky jiných lidí... a už to může pomoci. Nosit oční protézu není taková hrůza, jak si spousta lidí myslí....

Držím všem palce!!