Nevidomost levého oka

Datum: 21.01.2020 | Vložil: Silvie

Narodila jsem se předčasně ve 29.tt s poporodní obrnou a zároveň přišla i levé oko. Od dětství nesu velmi špatně nejen DMO, ale čím jsem starší, tak i levostrannou nevidomost. Často mi totiž lidé vstupují do cesty a ještě se otočí, že jsem do nich vrazila s vražednými pohledy a připomínkami. Poslední dobou je to čím horší. Lidé pořád jen spěchají a nestačíte jim často ani nic vysvětlit. Už mockrát jsem prosila oční lékařku o oční náhradu ať si alespoň svého handicapu méně všímám a nejsem z toho tak nešťastná. Prý si mám akorát za své koupit kosmetickou oční čočku. Čočka mě vyjde na cca 6000 Kč včetně očního roztoku. Čočka se pořizuje na rok ( mně vydržela 6 m) a musí mi být udělaná zvláštní, protože klasická mi nedrží kvůli špatné rohovce. Moc si to poslední dobou beru, ale oční náhradu prý nutně nepotřebuju. V práci jakž takž vše zvládám, ale hlediska handicapu nedostávám nic na přesnost ... Lze to nějakým způsobem řešit? Myslím si, že nárok mám, ale oční lékařka se tím jen nechce zabývat... Už i přemýšlím o změně a navštívit nějakou specializovanou kliniku, kde by mě kvalitně informovali o možnostech. Děkuju za případné rady, které by mi pomohly. Zdraví Silvie

Přidat nový příspěvek