Kapky, gely, mastičky, aneb když nás zlobí protézka...

05.04.2021 17:25

 

Většina nositelů očních protéz, která patří do té šťastnější skupiny, o své protézce přes celý den mnohdy ani neví. S protézkou spí a manipulují s ní maximálně  jen při čištění, a to dokonce ani ne denně. Ne však všichni mají takovou kliku... Většina z nás už zažila ty nepříjemné pocity pálení v důlku, škrábání protézky ať už při nedostatku slz nebo vlivem větru, klimatizace či zvýšeného prašnějšího prostředí.

Existuje celá řada pomocníků, se kterými je nošení oční protézky při problémech hnedka snesitelnější. Dnes se mrkneme na pár tipů. 

Pokud máte vy své osvědčené tipy, budu ráda, pokud se o ně podělíte v diskuzi pod článekm. 

 

Umělé slzy na zvlhčení oka

Jako základní umělé slzy můžete vyzkoušet např. Artelac (používá se 3x-5x denně-po otevření 6 týdnů) či Arufil, které lze používat 4x denně i častěji.

Při větších obtížích benu lékárna doporučuje např. Thealoz duo, který zvlhčuje i hydratuje. Je vhodný při používání kontaktních čoček. Lze jej kapat 4x-6x denně. Hylo-comod je vhodný při déle trvajících obtížích. Neobsahuje konzervanty. Používá se 3x denně.

Někdy se suché oko může projevovat i nadměrným slzením. Tady lze vyzkoušet např. Artelac TripleAction.

Při opakovaných zánětech, operaci či pokud se kapou jiné oční kapky lze vyzkoušet Immunodrop, který se kape 3x-4x denně. Díky obsahu Lactobacillusu sakei a hypromelózy obnovuje přirozenou ochrannou bariéru očního povrchu proti vnějším mikrobiálním látkám a znečišťujícím látkám z okolního prostředí.               

 

Záněty

Pokud máte podezření na počínající záněty, které nejsou u nás, nositelů očních protézek, zase až tak vzácné, můžete vyzkoušet doporučovaný roztok Betadine s destilovanou vodou v poměru 1:10. Betadine je kožní dezinfekční prostředek, který má antimikrobiální účinky. Je účinný na bakterie, plísně, viry a prvoky a je vhodný k místní dezinfekci kůže a sliznic. Takže se nemusíte bát ho používat.

Při akutních zánětu kontaktujte prosím svého očního lékaře, který vám nejlépe poradí, jaké kapky jsou pro vás vhodné.

 

Při vyjímání protézky na noc

Pokud patříte do skupiny nositelů protézek, kteří si na noc svou protézku vyndávají, aby si odpočinul oční důlek a ccete přes noc zároveň regenerovat vaši spojivku, Recugel je dobrou volbou. Gelová forma zajišťuje dlouhodobé působení v oku. Zároveň vám pomůže s pooperačním hojením spojivky oka. Poraďte se však s lékařem.

Můžete vyzkoušet i noční regeneraci s oční mastí PARIN POS® či jinou mast nebo gel, který vám pomůže s regenerací spojivky.

   

 

 

 

Diskusní téma: Kapky, gely, mastičky, aneb když nás zlobí protézka...

wagdyrezkelsheikh@gmail.com

Datum: 01.07.2021 | Vložil: Wagdy Rezkel Sheikh

Pozornost.

Jsem pan Wagdy Rezkel Sheikh. Pracuji s Vystar Credit Union Bank Florida USA. poskytujeme obchodní půjčku nad 50 000 USD na 10 milionů USD na 500 000 000 USD na investice do jejich obchodní organizace. budeme investovat do vaší společnosti maximálně po dobu 5 let, než splatíte fond spolu s 5% úrokovou sazbou. Poskytujeme půjčku s 5% úrokovou sazbou s maximální dobou trvání 5 let, abychom splatili částku půjčky s 5% úrokovou sazbou.

Pokud máte zájem, laskavě kontaktujte tento e-mail: wagdyrezkelsheikh@gmail.com nebo prostřednictvím čísla WhatsApp: +1 (260) 475-9549 a pokračujte v investování. dík

Wagdy Rezkel Sheikh

Re: wagdyrezkelsheikh@gmail.com

Datum: 02.02.2024 | Vložil: pepa

neotravuj

Přidat nový příspěvek