Okamžik vydal Adresář poskytovatelů sociálních a jiných služeb pro osoby se zrakovým postižením

04.02.2015 19:22

 

Poradenské centrum Okamžiku – sdružení pro podporu nejen nevidomých vydalo v závěru loňského roku aktualizované a rozšířené vydání Adresáře poskytovatelů sociálních a jiných služeb pro osoby se zrakovým postižením. Na téměř 130 stranách naleznete informace o více než 160 organizacích poskytujících své služby lidem se zrakovým postižením. K dispozici je i v elektronické podobě. 

Hlavní část adresáře s abecedně seřazenými organizacemi je doplněna o regionální rejstřík rozdělený dle jednotlivých krajů a rejstřík organizací dle typu poskytovaných služeb. 

Vydání Adresáře finančně podpořilo Ministerstvo zdravotnictví ČR, Nadační fond Českého rozhlasu ze sbírky Světluška a RWE Česká republika a. s.

Adresář v současné době zpracovává Knihovna digitálních dokumentů do formátu přístupného lidem se zrakovým postižením, PDF verzi adresáře si již nyní můžete stáhnout na webových stránkách sdružení Okamžik. 

Zájemci o tištěnou verzi si ji mohou po domluvě na telefonním čísle 233 371 277 vyzvednout v sídle Okamžiku (Na Strži 40, Praha 4). Adresář byl distribuován do řady zdravotnických zařízení a škol, kde jej využijí lidé se zrakovým postižením, jejich blízcí a profesionálové, kteří jim pomáhají. 

 

Zdroj: https://p12.helpnet.cz/aktualne/okamzik-vydal-adresar-poskytovatelu-socialnich-jinych-sluzeb-pro-osoby-se-zrakovym