Když si s protézkou hledám ideální protějšek

Seznamování není lehká věc. Samo o sobě je hledání ideálního partnera velice komplikované. A co teprve potom, když nosíte oční protézu. Mnoho z nás se může s protézou při seznamování cítit handicapovaně. Možná se ptáte: Pozná to na mě? Jak zareaguje nový protějšek, když se dozví, že mám umělé oko? Kdy mu/ji to mám říct? A tak se možná před schůzkou ale i při ní necítíte ve své kůži a otázky se vyrojují jak houby po dešti. A nebo jste otrlejší a naopak si říkáte, že to k Vám prostě patří a že s tím protějšek holt musí smířit. Nebo to neřešíte vůbec, což je nejideálnější přístup. Jak jste na tom Vy? Brání Vám protéza v seznamování či komunikaci s jinými lidmi? Jak se s tím srovnal Váš partner/partnerka a Vaše okolí? 

Diskusní téma: Protézky a hledání partnera či partnerky - podělte se o své zkušenosti?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: seznamka :)

Datum: 22.12.2013 | Vložil: Pavel

Tak na to,že je nás tolik,je to pro mně dosti překvapivé....tak nevím,co si mám o tom myslet,snad by to chtělo větší propagaci...jinak Ti a všem ostatním,kdo sem zavítá,přeji krásné svátky Vánoční a štastný Nový rok 2014!!!!! Pavel ze Zlína.....:-)))

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: seznamka :)

Datum: 27.12.2013 | Vložil: JednoOčka (autorka webu)

Milý Pavle, nemyslím si, že by takováto akce měla mít propagaci. Myslím, že ztráta oka je spojená většinou s velkým traumatem a lidé, kteří sem zavítají, jsou převážně v situaci, kdy mají těsně před operací nebo právě po ní. A to není zrovna stav, ve kterém by se chtěl člověk seznamovat s dalšími. Příspěvky zde na webu nejsou totiž všechny. Hodně velká část lidí mi píše jen na e-mail a myslím si, že kdyby jsi četl jen polovinu z toho, co čtu já, pochopil by jsi, že se okolo webu točí 80% lidí, kteří jsou nešťastní a jsou v psychické nepohodě. Takový člověk o sraz nemá zájem. Ta hrstka lidí, která přispívá na web (a za kterou jsem nesmírně ráda!) jsou většinou lidé už v pohodě a nebo nějak víceméně srovnaní se svým osudem. To potom chápu, že by si rádi i na živo vyměnili nějaké zkušenosti. Nejsem proti, jsem ochotná sraz udělat i za cenu, že tam přijde do deseti lidí. Ostatně jsem s tím také počítala že se mi nebudou hlásit hromady lidí. Každopádně teď před Vánoci proběhla vlna distribuce propagačních materiálů do všech nemocnic a očních ambulancí (cca 800 míst v ČR). Předpokládám, že se povědomí o webu začne zvyšovat a bude se hlásit i více lidí, kteří by měli případně zájem i o sraz. Mít více času, věnuju se i FB :-) Ale vážně to už teď nestíhám (nehledě na to, že FB moc nerozumím:-))
Přeji prima pohodové dny.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: seznamka :)

Datum: 27.12.2013 | Vložil: Pavel

Milá ...ani nevím jak Tě mám oslovovat...JednoOčka se mně zdá poněkud nesolidní,...předpokládal jsem že se na již zminovaný zraz se nebudou hlásit hordy lidí,myslel jsem,že by se mohla sejít skupina těch,kteří máme tuto vadu zraku již delší dobu,a nemají pocit nějaké méněcenosti..no,ale co naděláme,snad se to podaří v příštím roce,rok 2014 je rokem koně,a to by měl být rok pozitiva.Jinak Tobě a všem kdo sem chodí,přeji vše nejkrásnější do Nového roku!!!! Pavel.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: seznamka :)

Datum: 13.01.2014 | Vložil: Regie

Já bych na sraz šla... :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: seznamka :)

Datum: 21.02.2014 | Vložil: Milča

Já bychse srazem také neměla problém..:-)

Re: Re: seznamka :)

Datum: 05.12.2013 | Vložil: JednoOčka (autorka stránek)

ahojda, ten počet jednookých jsem do Střepin paní řekla já :-) Vychází to ze statistik pojišťoven, ale nikde není konkrétní číslo.... Sraz není špatnej nápad, na úvodní stránce je anketka, ta se zapojte :-)

Facebook skupina

Datum: 27.09.2013 | Vložil: Karol

Je to jen takový pokus. :D Pokud se chce někdo seznámit, může to zkusit přes mnou vytvořenou Facebookovou skupinu. Přece jen, není málo Čechů, co má Facebook a tam se člověk může podívat na různé profily(pokud tam teda má něco vyplněného).

https://www.facebook.com/groups/zivotbezoka/

Re: Facebook skupina

Datum: 03.10.2013 | Vložil: Pavel

bohužel,tato web.stránka není dostupná!!!

Re: Re: Facebook skupina

Datum: 03.10.2013 | Vložil: Karol

Poslal jsem odkaz někomu(nemám několik účtů, jak to mají lidé ve zvyku), kdo Facebook má a normálně se to zobrazuje.

Re: Re: Re: Facebook skupina

Datum: 16.10.2013 | Vložil: Pavel

Stránka byla odstraněna!!!

Re: Facebook skupina

Datum: 30.11.2013 | Vložil: Peťule88

odkaz na stránky funguje, ale jsi jediným členem :-/
to je škoda..... chtělo by zapojit více lidí ....

Re: Re: Facebook skupina

Datum: 03.12.2013 | Vložil: Pavel

for Pettule88....už je to o.k.

moje skusenosti

Datum: 18.09.2013 | Vložil: Julo

Ja mam priateku asi rok a este som jej to nepovedal. Bojim sa ze ju aj vystrie ked jej to poviem:( Nieco si vsimla lebo uz sa ma pytala ci som bol niekedy operovany a z blizka mi pohladom porovnava oci. Dve predosle ma koli tomu nechali. Nepovedali mi to priamo ale ja som vedel o co ide. Niekedy si aj vycitam ze to nieje odomna fer ze si hladam s tymto hendikepom vobec nejaku znamost.

Re: moje skusenosti

Datum: 20.09.2013 | Vložil: An.

Julo, rozhodně máš nárok jako každý člověk hledat si přítelkyni, to, že nemáš oko neznamená, že se musíš omezovat ve svém životě a nežít ho jako ostatní lidé. Jsme stejní jako zdraví lidé, jen jsme díky tomu prožitku v něčem silnější. Takže vlastně naopak bys na sebe měl být hrdý, že dokážeš fungovat a žít i s tímto " omezením" a nehroutíš se z toho. Člověk, který tě opustí kvůli takové věci není tím pravým pro tebe, je to jeho problém ne tvůj.
Drž se a přeji, ať ti vztah vydrží i po té až to své přítelkyni řekneš.
Pokud tě má ráda, tak tato skutečnost na tom nic nezmění.

Re: moje skusenosti

Datum: 15.10.2013 | Vložil: JednoOčka

An. to napsala přesně tak, jak to vnímám i já. Lépe bych to nevystihla!
Pokud je tvá přítelkyně ta pravá, rozhodně tě neopustí proto, že nosíš protézku. Já se vzhledem nevidomého oka bojovala od puberty. V mnohém mi to pomohlo. Vyselektovala jsem lidi okolo sebe. I když narážky, poznámky a posměch někdy bolel, věř, že jsem za to byla ráda. Ti pravý skuteční přátelé nebo partneři se poznali podle toho, že jim nezáleželo na tom, jak vypadám nebo co mám s okem, ale na tom, jaká jsem skutečně uvnitř.

Re: moje skusenosti

Datum: 01.11.2013 | Vložil: Jirka63

ahojky Julo, jestli mohu poradit, tak to oční poškození chce na sebe "prásknout" co nejdřív, ideální při první schůzce. Po delší době to berou někteří partneři jako jakýsi podraz, nebo zatajení holého faktu. Vím o čem píšu, taky jsem měl podobné dilema. Teď to hlásím okamžitě, pokud možno předem a buď ano, nebo ne. Alespoň se vykrystalizuje "bohovská baba....." :-)
Jirka

Re: moje skusenosti

Datum: 02.12.2013 | Vložil: Johana

Ahoj, i když nejsem s protézkou, dovolím si malý příspěvek. Doporučovala bych, abys to partnerce opravdu co nejdříve sdělil. Můj manžel má protézu, oznámil mi to hned na druhé schůzce, což jsem opravdu ocenila, protože zrovna já bych se zlobila, kdybych se to dozvěděla po nějaké delší době. Ne, že by to nějak ovlivnilo mé rozhodnutí, protože oční protézu nepovažuji za žádný hendikep, spíše by to bylo o tom, že se mnou partner nehrál od začátku upřímně. A jak už tady někdo psal, jestli je to žena, která stojí o kvalitní vztah, tak ji rozhodně nějaké protéza nerozhodí :-)

Re: moje skusenosti

Datum: 13.01.2014 | Vložil: Regie

Můžu se zeptat jak teda řešíš takové ty normální věci, jako že si sedáš v hospodě, tak abys viděl a chodíš na jedné straně abys když jdeš s někým po ulici viděl a nenarážel do ní... nebo, že občas nechytíš něco když Ti někdo něco hodí a pod... :)
Upřímně si neumím představit, že bych to svým přátelům nebo přítelovi neřekla... ať se s tím popere jak chce, to není vada na charakteru a může se to stát komukoliv...
Moji přátelé mě už sami třeba obchází aby šli z levé strany (jsem slepá na pravé oko)...
Každopádně se nemáš zaco stydět! Problém je to pouze pokud ho z toho uděláš... Přeju hodně štěstí :)

Kolik nás je takto postižených

Datum: 09.08.2013 | Vložil: Maja

Chtělo by to seznamku!!!Zdravých lidí se bojím.

Re: Kolik nás je takto postižených

Datum: 21.08.2013 | Vložil: JednoOčka (autorka stránek)

Milá Majo,
to víte, že mě i takováto věc napadla :-) Seznamka by byla super. Bohužel ale šablona těchto stránek by neumožňovala kvalitní seznamku tak, jak je většina lidí zvyklá z jiných serverů. I proto jsem nechala tento diskuzní prostor volný pro vás, kdož se chtějí seznámit. Můžete si sem vpisovat mejly i telefony s texty, koho byste rádi našli. Meze se nekladou :-) Tento web je ale specificky zaměřený, takže se tak trochu předpokládá, že návštěvníci webu jsou většinou lidé, co mají stejný problém. Pokud se chcete seznámit i s jinými lidmi, můžete si dát inzerát na veřejných seznamovacích webech :-) Zdravých lidí se vůbec nebojte. Z osobní zkušenosti vím, že existuje spousta skvělých zdravých lidí, kteří "naše postižení" berou úplně normálně! Dokonce nás někteří obdivují, jak silní jsme :-)
Držím palce!!

<< 57 | 58 | 59 | 60 | 61 >>

Přidat nový příspěvek