Dobrý den,
o invalidní důchod jsem žádala 2x. Bylo mi řečeno, že nemám nárok, že mám ještě jedno oko, přístup byl zcela neprofesionální, ale to je vedlejší. Nesplňuji procentuální hodnotu, musela bych mít k tomu ještě další choroby, abych měla nárok.
Zeptejte se ostatních
Tato diskuze je určena všem, kteří mají nějaký problém se svým buď nevidoucím okem a nebo jsou již po enukleaci či evisceraci. Pokud vás trápí různé otázky například ohledně transplantací, glaukomů, očních nervů, sítnice a kdo ví, čeho ještě, pokud vás zajímají zkušenosti s lékaři či nemocnicemi, a jiné, zkuste se zeptat ostatních. Třeba už si někdo jiný tím samým problémem, který vás právě teď trápí, prošel, a bude vám moci poradit. Pomáhejme si, buďme rádci sami sobě. Třeba nám někdo poradí něco, o čem jsme ani neměli tušení a pro nás to bude nová naděje.....
Diskusní téma: Máte nějaký dotaz na ostatní nositele protézek?
Re: dotaz
Datum: 04.04.2015 | Vložil: :)
Re: Re: dotaz
Datum: 30.04.2015 | Vložil: Kryštof_83
tak nevím, mne posudková lékařka důchod (invalidita prvního stupně) přiznala, prý to je ale na hraně schválení. Přišel sem o levé oko a jelikož trpim keratoconusem (ztenčování rohovky) mám v pravém oku keraring..takový prstenec, co tomuto procesu má zabránit. Vše schvalují lidé a je to jen na nich :( bohužel
Datum: 30.04.2015 | Vložil: Marek
Já jsem na jedno oko slepý a důchod jsem dostal. Musíte tam taky ještě říci, jak vám dané postižení občas zhoršuje rovnováhu a přehled v obtížných situacích. Prostě to tam trošku ještě podpořit.
Datum: 06.05.2015 | Vložil: Peter
Na slovensku ak vidíte na jedno oko tak dostanete minimálne 50% invalidný dôchodok....ak vám ten dôchodok schvália tak vám vrátia ešte peniaze dozadu až do vašej 18-tky...čiže ak máte 30 a oslepli ste na jedno oko napr ked vám bolo 5 rokov tak vám ten dôchodok schvália a vrátia za tie mesiace od 18-tky až do 30-tky
Datum: 23.05.2015 | Vložil: Jana48
Mám invalidní důchod 2. stupně, ale proto, že mám i psychickou újmu, jinak by mi dali 1. stupeň a o ten už bych neměla přijít. Jana
Úraz
Datum: 02.04.2015 | Vložil: Skury
Ahoj. Ve 23 letech jsem přišel o oko. Pracoval jsem jako prodavač a opravář kol a při jednom jednoduchém servisu, se mi otočilo řidítko a oko to bohužel nevydrželo. Přišel jsem o Zaměstnání, auto, řidičák, přitelkyni, zbrojní průkaz a o byt z důvodu nedostatku financí. Druhé oko mám postižené od dětství s -7,75 dioprií. Takže jsem závislý na kontaktní čočce. Líbí se mi pozitivní nálada na Vaší stránce. Chtěl bych Vám jen říct, aby jste to nikdy nevzdali a život si užívali naplno dál. Žijeme přeci na Zemi jen jednou =)
Re: Úraz
Datum: 30.04.2015 | Vložil: Kryštof_83
moc Vám držim palce, i všem ostatním s podobným osudem. Máte můj obdiv jak všechny ty pády, alespoň jak píšete, zládáte. :) Tu práci, že ste o ní přišel nechápu. Ono krom profi řízení, létání, policie a hasičů, se snad dá dělat cokoliv...Mějte se fajn a užívejte života :)
Rada prosím.
Datum: 11.03.2015 | Vložil: Xena
Ahoj všichni, obracím se na Vás, protože jistě máte zkušenosti. Je mi 21, ve dvou letech se mi stal úraz , nabodla jsem se pravým okem na ostrý předmět a nevidím, ale jakoby ,,moje oko,, (i když hodně poškozené) mi zůstalo a teď nosím protézu. Problém je v tom, že jeden očař mi radí úplnou enukleaci oka a druhý v žádném případě. Co si o tom myslíte Vy? Mockrát děkuji!!! :)
Re: Rada prosím.
Datum: 11.03.2015 | Vložil: Xena
Ještě bych se chtěla zeptat jestli někdo z Vás dělá profesi zdravotní sestry a zda-li se to dá zvládnout? Studuji všeobecnou sestru a zbývá mi rok, ale každý z okolí mi říká, že si akorát touto profesí pokazím zrak úplně.
Re: Re: Rada prosím.
Datum: 13.04.2015 | Vložil: Katka
Ahoj, mam podobny problem, jen mi doporucuji evisceraci, tak snad nam nekdo poradi :) jinak moje mama pracovala v domove duchodcu s pani, ktera vidi jen na jedno oko, a zna i dalsi takovou zdravotni sestricku, takze to by prekazka byt nemela
Dotaz
Datum: 05.03.2015 | Vložil: Lukáš
Ahoj, pred dvema lety jsem bohuzel pri nehode dostal velkou ranu do leveho oka nasledkem mam nezvratne poskozenou sítnici, byl jsem uz i na operaci v Mlade Boleslavi ale rekli mi ze uz to lepsi nebude a ze na leve oko uvidim max na 10%. Chtel jsem se zeptat pokud tedy naplno vyuzivam jen jedno oko opotrebovava se vice nez normalne? Mam do budoucna pocitat s tim ze se mi bude me zdrave oko zhorsovat ? Dekuji moc za odpoved a diky za tyhle stranky jsou super.
Re: Dotaz
Datum: 07.03.2015 | Vložil: Jirka65
ahoj Lukáši, po úrazu koukám na jedno oko již 38 roků a zatím je to v pohodě, jen jsem asi po 25ti letech začal nosit slabé dioptrické brýle. Doporučuji Ti nosit kvalitní brýle s nerozbitnými skly i nedioptrické, to zdravé oko si opravdu chraň, jiné už mít nebudeš. :D
brachyterapie
Datum: 23.01.2015 | Vložil: johana
Dobrý den všem, úplně náhodou jsem narazila na tyto stránky, něco pročetla moc Vás obdivuji, jak to všechno zvládáte.
Mojí mamince (73 let) zjistili maligní melanom v oku o objednali ji za 2 měsíce do Prahy na kliniku na brachyterapii. (Dr.Glézgová)
Má s tím, prosím, někdo zkušenosti?
Jsme trochu vyplašené a hlavně se mi zdá, že čekací doba 2 měsíce u nádoru je docela dost.
Děkuji za každou odpověď a přeji hezký den, Johana
Re: brachyterapie
Datum: 21.03.2015 | Vložil: evilmind
Ještě bych dodal, že zpětně jsem rozhodnutí podstoupit brachyterapii a ne rovnou enukleaci litoval. Po operaci a následných laserových úpravách už jsem na oko stejně neviděl, a jen jsem zbytečně další 4 roky riskoval...
Re: Re: brachyterapie
Datum: 26.03.2015 | Vložil: johana
Děkuji moc za informaci. Jedeme s maminkou na brachyterapii teď v neděli...to čekání je hrozné (od prvního diagnostikování nádoru uběhlo celkem 3 a půl měsíce), prý vážně nebylo dříve místo.Celou dobu tiše doufám, že to tímhle skončí, i když mám samozřejmě strach, jestli to tak bude doopravdy.
Řekli mi, že na návštěvy můžu, což mi k té "opancéřované" místnosti nesedí.
A můžu se ještě zeptat, je ten zákrok potom bolestivý a má to nějaké vedljší účinky?
Moc se s náma nikdo nebavil, tak sháním informace, kde se dá. Zatím se mi přístup personálu u vyšetření vůbec nelíbil.
Díky moc, přeji pevné zdraví a zdravím, Johana
Datum: 21.03.2015 | Vložil: evilmind
Dva měsíce mi přijde dost, když mě našli stejnou diagnozu, tak jsem šel prakticky okamžitě. Ale samozřejmě neutuším, jak moc mají vytížené oddělení aktuálně - jde o to, že s tím zářičem v nemocnici je člověk zavřený ve speciální olovem chráněné místnosti, tj. je to místo jen pro 1-2 maximálně, a tuším je to na týden. Takže pokud mají nějakou frontu, tak se to prostě nedá nijak uspíšit, protože víc těch chráněných oddělení nemají...
Datum: 24.02.2021 | Vložil: Eva
Dobry den, je tezke nekoho hledat s melanomem v oku moje maminka ma trd tuto dg ma 64 roku, vim ze toto je starší prispevek, ale chtela bych se zeptat jak je na tom maminka?mljea nadpr 1 cm a nechali ho v oku a sla do ostravy na ciberknife dekuji zabjakekolov info
Poraďte prosím :(
Datum: 18.01.2015 | Vložil: Kryštof_83
Zdravíčko, sem moc vděčný za stránky, které děláte. Zároveň ostatní prosím o radu, před čtyřmi lety sem přišel o levé oko ( o duhovku, čočku a sítnice nadobro poškozená, rohovka byla přišita ale celé oko vypadá opravdu zvláštně). Kdo mne nezná a neví, dívá se na mne, jak kdybych byl z jiné planety. Paradox: v pubertě mne trápilo, že se pořádně nemůžu podívat slečně, nebo komukoliv jinému do očí, pak přišel zlom, šlo to a bylo to skvělé, ale po úrazu je to ještě horší než v pubertě, odrtrhávám pohledy od všech, kdo mě neznají, v metru v tramvaji, prostě všude, poraďte mi prosím, kdo z Vás má protézu, jak je to moc poznat, že nemáte vlastní oko, vím, že asi záleží jakou protézu, jak dobře byla provedena, atd..děkuji za každou pozitivní odpověď :)
Re: Poraďte prosím :(
Datum: 18.01.2015 | Vložil: Kryštof_83
pardon Adminům, že sem dotaz nezařadil do jejich skupin, sem tu poprvé..